Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

No junk, just pure Love - terveelliset ja herkulliset välipalat

Lisätty 24.11.2015

Olen pitkälti kasvisyöjä ja liikun paljon. Rakastan hyvää ruokaa ja pidän välipaloista. Tässäpä on haastetta riittämiin ruoan tekemisessä ja sen metsästämisessä kun on liikkeellä.

Päiviin mahtuu kaikenlaista kivaa ja on tärkeää, että energiaa riittää kaikkeen siihen ja vähän päällekin. Ruokavalio, jota suosin on sellainen, josta tulee kehoon hyvä olo, verensokeri ei heilu eikä väsymys iske ruokailun jälkeen. Ainoa mistä olen lähes ehdoton on se, että se mitä ostan tulee olla luomua. Lisäksi maitotuotteita en juuri käytä.

En ole koskaan pitänyt teollisista lisäravinteista, protskujauheista tai palautumisjuomista. Satunnaisesti joudun niitä siitä huolimatta käyttämään, kun teen useita tunteja kestäviä kestävyysurheilusuorituksia (pyöräily, lyhyet triathlonit, joogaworkshopit tms.).

Perheessämme liikutaan paljon ja teini-ikäinen tyttäreni harrastaa useana iltana pitkien koulupäivien jälkeen liikuntaa joten päivät ovat pitkät. 

Onneksemme kauppoihin ilmaantui luontaisia, hedelmistä ja pähkinöistä valmistettuja energiapatukoita, mutta jonkin aikaa niitä syöneinä ne alkoivat maistua samoilta ja lopulta ne eivät maistuneet enää ollenkaan.

Olin pitkään miettinyt kokeilla tehdä itse energiapatukoita ja päivänä eräänä sain lopulta aikaiseksi. Vaatimuksina oli etteivät ne saaneet maistua taateleilta ja että tyttäreni rakastaa peanut butteria ja minä taas kookosta. Lisätoiveena oli se, että ne sisältäisivät jonkin verran proteiinia. 

Lopputulos oli enemmän kuin hyvänmakuinen ja ensikertalaiseksi "reseptit hihasta ravistamalla" suoriuduin erinomaisesti :) Eipä tarvitse enää miettiä millä itsensä ravitsee kun lisäenergian tarve yllättää. 

 

Going Nuts-raw energy cups (raaka, gluteeniton, maidoton)

 

100 g cashew-pähkinöitä yön yli liotettuna

8-10 kpl taateleita yön yli liotettuna

2-3 viikunaa yön yli liotettuna

11/2 dl peanut butteria (nyt oli hienojakoista ja vähäsuolaista)

½ dl auringonkukan siemeniä

¼ - ½ tl vaniljajauhetta

½ dl lucumaa

½-3/4 dl hamppuproteiinijauhetta 

                                                                             ½ tl ruususuolaa

                                                                            kookosöljyä käsiin pyörittelyvaiheeseen 

Suosin Foodinin tuotteita, sillä ne ovat eettisiä ja ekologisia ja niiden valmistajat on tarkkaan valittu ympäri maailmaa. Teen yhteistyötä Foodinin kanssa Foodin Ambassadorina. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistun tuotetestauksiin ja -kehitykseen. Tämä on minulle mieluista, sillä olen tarkka mitä suuhuni laitan ja haluan osaltani kehittää tuotetarjontaa siihen suuntaan, että tuoteportfolio olisi mahdollisimman hyvin itseänikin palveleva.

 

Valuta yön yli lionneista vedet pois ja kaada kaikki raaka-aineet monitoimikoneeseen/blenderiin/silppuriin.

Anna ainesten sekoittua niin hienoksikuin haluat. Me jätimme hieman suutuntumaa tekstuuriin. Taikina jää helposti kiinni astiaan, joten käytä puista lastaa tai nuolijaa muutamaan kertaan, jotta saat ainekset kunnolla sekaisin. 

"Taikinasta" tulee tosi tönkköä ja tahmaista, joten joudut

muutamaan kertaan puulusikalla tai nuolijalla irroittelemaan sitä kulhon reunoista. 

Pyörittele öljyttyjen sormien välissä pallukat haluamasi kokoisiksi palleroiksi. Kokeilin pyöritellä myös käsien välissä, mutta niistä tuli liian siloisia. Me pidimme enemmän karkeammasta ulkonäöstä.  Laita pallukat pieniin muffinsivuoksiin tai karkkivuokiin, niin niitä on helpompi käsitellä. Anna pinnan kuivahtaa huoneenlämmössä ennen kuin laitat kylmään, ilmatiiviiseen rasiaan. 

Kriittisen yleisön (tyttären) palaute oli erinomainen, maku vastasi peanut butteria eikä uskonut, että näissä oli taatelia.

Kokeilimme myös näiden pakastamista eikä rakenne tai maku muuttunut lyhyessä pakastuksessa. Tytär otti näitä kouluun mukaan suoraan pakkasesta. 

 

Seuraavaksi jaan teille kookos-raakapatukoiden reseptin, vaikkei niistä patukoita tullutkaan, kuten ei näistäkään ;D Mutta hyviä niistäkin tuli.

Susanne

 

 Jos haluat kokeilla tai käytät Foodinin tuotteita niin alennuskoodilla "ambassador-10", saat -10% Foodinin verkkokaupasta alennusta. Lisäksi yi 69 euron tilauksista ei tarvitse maksaa postimaksua!

Jos haluat ilmaiseksi reseptejä e-kirjana niin käy tilaamassa Foodinin uutiskirje ja saat sen sähköpostiisi.